Hubnutí přes noc


Hubnutí přes noc

Nárůst počtu fastfoodů, které obsahují velké množství nasycených tuků, používání velkého množství rafinovaného cukru v limonádách a dalších zpracovaných potravinách a konzumace potravin s menším množstvím vlákniny přispěly k tomu, že je více lidí než dříve klasifikováno jako obézní nebo s nadváhou.

K tomu přispívá mnoho dalších faktorů, jako je genetika, přejídání a s přibývajícím věkem se zpomaluje metabolismus, takže je těžší spálit právě zkonzumované jídlo než dříve. Rychlost, jakou člověk hubne, je úměrná tomu, jak přibírá. Rychlé zhubnutí není vhodné, protože po něm člověk ztrácí kůži a jediný způsob, jak se jí zbavit, by vyžadoval chirurgický zákrok. Hubnutí závisí na stavu člověka, který zahrnuje hmotnost, zdravotní stav, příjem kalorií, věk, pohlaví, životní styl, úroveň stresu a rutinu. Nadváha nemusí nutně znamenat, že je člověk nezdravý. Dělá z něj pouze osobu poněkud nemoderní. Studie prokázaly, že lidé s mírnou nadváhou žijí déle než ti, kteří mají normální hmotnost. Neexistuje žádné rychlé nebo jednodenní řešení pro rychlé zhubnutí.

Odborníci na výživu a jiní odborníci na zdraví řeknou, že váha člověka při správném cvičení může skutečně pomoci ztratit určitý počet kilogramů za týden Nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je nízkokalorická strava a cvičební plán. První věc, kterou musí člověk udělat, je vybrat si dietní program navržený dietologem nebo jiným zdravotnickým odborníkem. Před sestavením jakéhokoli programu musí být pacient zhodnocen. Program se obvykle skládá ze stravovacího plánu a cvičebního programu, který nevyžaduje používání doplňků stravy ani to, aby si člověk pořizoval nějaké drahé fitness vybavení.

Nejlepší cvičební plán by měl obsahovat kardiovaskulární a posilovací cvičení. To pomáhá spalovat kalorie a zvyšovat poměr svalů a tuku, což zvýší metabolismus a umožní zhubnout.

Dobrý jídelníček by měl obsahovat potraviny ze všech skupin potravin

To je tvořeno dvěma věcmi. První z nich jsou sacharidy. Potraviny, které člověk konzumuje, by měly obsahovat vitaminy, minerály a vlákninu. Hodně z nich může pocházet z ovsa, rýže, brambor a obilovin. Nejlepší jsou stále ze zeleniny a ovoce, protože ty mají fytochemikálie, enzymy a mikroživiny, které jsou pro zdravou stravu nezbytné. Druhým zdrojem jsou tuky, které mohou pocházet spíše z mono- a polynenasycených potravinových zdrojů než z živočišných tuků. Vzhledem k tomu, že tuk obsahuje více než dvojnásobek kalorií v potravinách, měl by být přijímán v malém množství, abyste zhubli.

Všechny dietní plány jsou navrženy tak, aby člověk do těla vpravil snížené množství kalorií. To neznamená, že člověk musí jíst méně. Znamená to jen, že člověk musí jíst chytře tím, že si vybírá potraviny, které mají méně kalorií. Díky tomu může někdo zhubnout, aniž by musel jíst méně. V průběhu programu by se měl člověk stále radit s lékařem a dalšími zdravotními odborníky, aby mohl sledovat svůj pokrok. Někdy bude nutné dietní plán upravit, aby se dále hublo.

Je na člověku, aby se programu držel a přesvědčil se, že funguje.

You may also like